Over mij

 

relaxation-684716_1280

 

Doordat ik zelf te maken kreeg met spierklachten door een  te traag werkende schildklier was mijn interesse gewekt om de oorzaak van dit probleem verder uit te gaan zoeken.  Door o.a. mijn medische achtergrond kon ik me inlezen in de onderzoeken. Er was in de medische wereld (te) weinig bekend over deze combinatie van klachten. Tijdens deze zoektocht werd mij duidelijk dat het geen toeval was dat mensen klachten in hun spieren krijgen als, pijn, stijfheid, krachtsvermindering en vermoeidheid en/of inspanningsintolerantie. Er zijn wel degelijk onderzoeken die bevestigen dat er veranderingen in spieren voorkomen door een tekort aan schildklierhormoon in het lichaam. En veranderingen in spierweefsel kunnen wel degelijk gevolg hebben voor het functioneren ervan!

 

Over de veranderingen in spieren bij een te traag werkende schildklier heb ik in 2014 en 2015 blogs mogen schrijven voor de Schildklierstichting.  De interesse voor de blogs was groot, er is blijkbaar vanuit patiënten een vraag om goed geïnformeerd te worden over hun klachten. Het blog over veranderingen in spieren bij een te traag werkende schildklier is over de 40.000 keer gelezen. Deze blogs zullen in herziende vorm ook als informatie op deze site te vinden zijn om op deze manier de informatie uit de blogs voor iedereen toegankelijk te houden. De informatie voor de blogs haal ik uit onderzoeken die de afgelopen jaren gepubliceerd zijn. Daarnaast probeer ik zelf uit of bepaalde trainingsprincipes een bijdrage zouden kunnen leveren aan het beperken van spierklachten.

 

De wetenschap is zo ver dat er aangetoond is dat deze klachten wel degelijk bestaan, er wordt in de literatuur gesproken over de myopathie bij een tekort aan schildklierhormoon wat letterlijk vertaald betekent dat er een ziekte proces gaande is in spierweefsel. Of er een behandeling is om weer van de klachten af te komen en of het lichaam bij voldoende inname van schildklierhormoon in staat is te herstellen op functioneel niveau maar ook op celniveau in de spieren, dat is de vraag. Daar zal verder onderzoek naar gedaan moeten worden om daar hopelijk in de toekomst meer duidelijkheid over te krijgen.

 

 

Comments are closed.

About Company

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi sit amet purus rutrum, vestibulum urna a, elementum nulla. Etiam pharetra nisi sit amet sapien malesuada, non hendrerit arcu pellentesque.

Sample Content

Nam eget placerat justo. Suspendisse quis hendrerit nisl. Nullam eget malesuada dui. Phasellus auctor, justo eu euismod vestibulum, ex nisl mollis elit, ut efficitur mauris turpis ullamcorper nisl. Proin eleifend erat tellus, at feugiat mi pulvinar at.

Get in Touch

  • Address:
    ARINIO GROUP
    WZ-290,Plot No.-8, Commodo
    Aenean Cursus-100002

Powered by WordPress. Theme by Arinio